Náluk a munkakeresés nem gyerekcipőben jár

A cipők elképesztő fontosak az ember életében, bár szerintem erről sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Néha érdekességből kipróbáltam, hogy milyen lehet mezítláb mászkálni. Édesapám a város szélén, egy erdős részen lakik, úgyhogy nem is tűnt annyira őrültségnek ez az akció. Szép lassan azonban rájöttem, hogy mennyivel jobban oda kell figyelnem a lépteimre, ha nincs köztem és a tüskék között egy védőréteg.

Meg persze azért is fontos számomra, hogy milyen cipőt hordok, mivel nagyon szeretek deszkázni. Aki pedig próbálta már ezt a tevékenységet, az tudja, hogy mennyire meg tudja ölni az ember cipőjét. Szerencsére azonban sportboltokban már lehet kapni olyan cipőket, amiknek az oldala külön azért van megerősítve, hogy ne szakadjanak ki olyan könnyedén. Sajnos azonban ezek sem tartanak örökké, úgyhogy évente cserélnem kell a lábbelimet.

Az ilyen hobbik fenntartásához pedig mindenképpen szükség van pénzre, iskola mellett azonban nem igazán tudtam, hogy milyen munkát tudnék elvállalni. Szerencsére azonban a TopiWork Iskolaszövetkezet segítségével könnyedén találtam én is egy olyan munkát, ami belefért az időmbe és még a szakmámhoz is tartozott. Egy ismerősöm ajánlotta nekem, miután már sokadszor hallgatta végig tőlem, hogy mennyire nehéz munkát találni. Elsőként nem nagyon gondoltam volna, hogy az interneten ilyen dolgot el lehet intézni, szép lassan azonban rájöttem, hogy ez a módszer sokkal könnyebb, mint bármi más, amit idáig próbáltam.

Mivel a TopiWork Iskolaszövetkezet oldala könnyen kezelhető és átlátható. Tehát, egy percet sem fogunk azzal vesztegetni, hogy idegesítő reklámokat próbálunk kikerülni. A kezdőlapra lépve azonnal látni fogjuk a legfontosabb funkciót, a diákmunka keresőt. Ezen keresztül pedig teljes mértékben személyre szabhatjuk azt, hogy milyen munkalehetőségeket jelenítsen meg számunkra a TopiWork Iskolaszövetkezet oldala. Egy ilyen szűrőre pedig feltétlen szükség van, mivel rengeteg lehetőség közül választhatunk.

Ha valaki már felkészülve érkezett és tudja, hogy milyen munkát szeretne vállalni, azoknak van egy nagyon jó hírem. Nem kell mást tennetek, mint a kereső első sorába beírni a munka megnevezését és azonnal láthatjátok, hogy van-e ezzel egyező ajánlat a TopiWork Iskolaszövetkezet kínálatában. Azt is megadhatjuk mellé, hogy milyen városban vállalnánk munkát, ezzel pedig ki lehet szűrni az irreleváns ajánlatokat.

Sokan azonban még ennyi idősen nem találták ki azt, hogy mi lesz a hivatásuk. Nekik sem kell azonban amiatt aggódni, hogy a Topiwork cserbenhagyná őket. A kategóriák rendszerével kiválaszthatunk egy érdeklődési kört és ennek megfelelően szűkíti le a találatokat. Ez pedig rendkívül jó módszer lehet arra, ha az ember ötleteket szeretne gyűjteni. Én is egyébként az ilyen típusú diákok közé tartoztam, úgyhogy ki is választottam a „gazdasági” vonalat, mivel ez egybeesett a tanulmányaimmal.

Örömmel láttam, hogy itt is mennyire átlátható az egész oldal. Az ajánlatok egymás alatt lesznek felsorolva és feltüntetik róluk a legfontosabb információkat. Tehát, nem kell külön rákattintanunk azért, ha mondjuk meg akarjuk tudni, hogy milyen a bérezés. Ez az átláthatóság pedig azt eredményezi, hogy biztos nem fogunk mellélőni a munkaválasztásunkkal.

Végül már csak annyit mondanék el, hogy milyen volt a jelentkezés folyamata. Nincsen sok lépés, egyszerűen csak fel kell regisztrálni az oldalra. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy nem kellett hónapokat várnom, hogy visszajelezzenek. Egy hét alatt el tudtunk intézni mindent és már el is kezdhettem dolgozni. A TopiWork Iskolaszövetkezet segítségével pedig azóta is öröm csinálni a munkámat és tudom, hogy bármikor fordulhatok hozzájuk.