Miből lesz a gyerekcipőbolt?

Gondolkodtatok már rajta, hogy mik a legnagyobb bizniszek manapság? Nekem állandóan ezen jár az agyam, hiszen még fiatalkoromat élem, nem vagyok milliomos, de természetesen szeretnék a jövőben olyan ember lenni, akinek nem esik nehezére elvinni a gyerekeit Spanyolországba nyaralni például. Ezáltal mindig nyitott füllel járok, keresem a meggazdagodás útmutatóját az életben.

Édesanyámnak van egy gyerekkori legjobb barátnője, aki hasonlóan gondolkodott néhány éve, mint én és szeretett volna valamilyen saját céget alapítani. Gyerekcipők. Ez volt a nagy ötlet! Hát mondom marha jó, ebből aztán megél majd az ember. Mindig dühített, hogy a gyerekeknek olcsóbban árulják a cipőket, mint nekünk felnőtteknek, persze, ha lesznek gyerekeim, biztosan másképpen vélekedem majd róla. Persze én nem mondtam anya barátnőjének, hogy szerintem marhaság az egész, ha szeretné hadd csinálja, majd meglátjuk mi sül ki belőle!

Ahogy senki más sem, ő sem volt tisztában vele, hogy mik a cégalapítás feltételei, így elkezdett kérdezősködni, kutakodni az interneten, hogy milyen alaplépések kellenek egy gyerekcipőbolt létrehozásához. Így akadt rá az alábbi honlapra isahol szinte minden kérdésére – és egyben az én kérdéseimre is – választ kapott.

Teljesen érthetően és részletesen le van írva minden lépés és feltétel a topcegalapitas.eu honlapján, mely szükséges a cég létrehozásához. Amit innen megtudtunk, hogy mindenképpen fel kell keresni egy könyvelőt, ki kell választani a cégformát – ehhez általában a kft-t javasolják a kis- és középvállalkozásokhoz -, illetve adózási szempontok figyelembevétele, ilyesmik. Egyedül tehát nem megy, ez világos, de van, amikben félig-meddig szabadkezet kaphatunk, például a névválasztás, vagy a székhely. Érdemes kreatív, dallamos, vicces, valamilyen figyelemfelkeltő nevet választani és persze figyelni kell rá, hogy eltérjen a már létező cégnevektől. Így egy olyan névre esett a választás, mely a bolt témáját is megalapozza, egy hajós, matrózos közeget, mely a gyerekeket is érdekli, oda vonzza. 

A helyválasztásban egyébként segítséget is kérhetünk a szakemberektől, sőt e szerint választhatjuk a cégalapítás csomagunkat is, mely vagy 17.900, vagy 29.900 vagy 39.900 forint lehet. Az anyagi része is fontos természetesen, megtudtam, hogy legalább három millió forint törzstőke szükséges, melyet viszont nem kell egyben rendelkezésre bocsátani, elég két éven belül befizetni. Persze a csomagokban kapható szolgáltatások köre ár szerint változó, és értelemszerűen, minél magasabb a csomag költsége, annál több mindent foglal magában. Ami viszont mindháromban közös, hogy a kft alapításának költsége díjtalan.

Tovább olvasva az oldalt, találtunk még egy csomó hasznos és számunkra új információt: a cégalapítás feltételei között az ügyvezetőkre is vonatkoznak kritériumok, ilyenek például, hogy 18. életévét betöltött és cselekvőképes személy legyen, ne legyen foglalkozástól eltiltva, vagy tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezzen! Szerencsére anya barátnőjének ilyenekkel nem volt problémája, így sikerült is létrehozni a megálmodott boltot.

Egyébként bőven találhatunk még információt a honlapon, tényleg komoly részletességgel találunk meg mindent, ha pedig így is maradna kérdésünk, akkor telefonon, vagy akár személyesen is zaklathatjuk a cégalapító ügyintézőinket. Ugyanis irodájukban is bátran fel lehet keresni a szakértőket, ami ráadásul egy nagyon jól megközelíthető helyen, a II. kerületben a Bem rakparton található.

Szóval, mielőtt csak úgy beleugranánk a cégalapításba, jó, ha tisztában vagyunk a cégalapítás feltételeivel, mely talán elsőre kissé bonyolultnak tűnik, de mint láthatjuk, megéri végigcsinálni és létrehozni a saját cipőboltunkat vagy éppen virágfutár cégünket.