Mesés izzók – autóba is!

A kezdetek: karácsonyfaégő és barkácsműhely

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én kisfiam mindig is nagyon szerette a színes, világító dolgokat: a karácsonyfaégőket egyenesen imádja, ezért azt minden alkalommal együtt kell feltekernünk a fára! Nagyon szereti, ha valaminek szép, tiszta fénye van: a színes izzókat kevésbé szereti, ezért a fenyőre mi mindig halványsárga égősort választunk, de újonnan a LED-lámpák tiszta, fehér fénye is nagyon tetszik neki.

Most pedig, ahogy cseperedik fel, elérkeztünk abba a korba, hogy minden érdekli, ami az autókkal kapcsolatos, sőt, nemsokára jogosítványt szeretne, és érdekli a versenyzés is. Nem csodálom, hogy így meg van benne a lelkesedés, a nagyapja ugyanis hobbi versenyző volt, mondhatni, az autóversenyzés a vérében van a gyereknek. A nagypapával már kiskorában is órákat képes volt eltölteni a barkács műhelyben, így jóformán mindent megtanult az autók műszaki paramétereiről – és ez alól az autó izzó sem lehet kivétel.

A legnagyobb segítség autó izzó választásban

Valamelyik nap kiégett az egyik izzó az autómban, és nagy meglepetésemre már nem nekem kellett bajlódnom a cserével és a megfelelő izzó kiválasztásával, mert kisfiam azonnal jelentkezett, hogy szívesen lesz a segítségemre. Talált egy webshopot ugyanis, ahol megbízható autó izzókat lehet kapni, ezért elhatároztuk, körülnézünk együtt a weboldalon, árulnak-e olyasmit, ami nekünk is a hasznunkra válhat.

Árultak. Hatalmas a választék, egyedül biztosan órákat töltöttem volna a számítógép felett, hogy eldöntsem, mit is válasszak! Szerencsére kisfiam (bár lehet, hogy ő már jobban örülne neki, ha azt mondanám rá, nagyfiam) segített a megfelelő autó izzó kiválasztásában. Sőt, azt is elmagyarázta, melyik izzó mire a legalkalmasabb.

Az új szerelem, avagy meglepő magabiztosság vezetés közben

A kiégett izzó helyére egy 5W-os Osram égőt választottunk, német gyártmány, megbízható gyártótól. Ami azonban az én érdeklődésemet is felkeltette, az az úgynevezett Cool Blue Intense és a Night Breaker Laser csomag – a fiam olyan átéléssel magyarázta el ezeknek az izzóknak a paramétereit, hogy nem lehetett nem átvenni a lelkesedését, egyszerűen rám is átragadt minden. A Cool Blue Intense készlet két darab autó izzót tartalmaz, gyönyörűszép, kékes színben világít, szinte késztetést éreztem, hogy ehhez hasonló fényű karácsonyfaégőt keressek az idei szezonra! Egyelőre természetesen az autómban használom, és nagyon elégedett vagyok vele, egyértelműen nagyobb hatótávolsággal dolgozik, mint a hagyományos halogénlámpák, mindent látok az utakon.

A Night Breaker Laser izzókkal pedig az éjszakai vezetés is élvezetessé vált, pedig korábban a rossz látási viszonyok miatt mindig nagyon féltem éjjel autókázni az utakon. Ebben a csomagban is két izzó található, egy különleges technikának köszönhetően azonban az autóm fényszórói majdnem másfélszer jobban világítanak, mint a korábban használt izzóim esetében. Így nagyon kényelmessé vált az éjszakai vezetés, az éles, erős fehér fényben pedig a legapróbb akadályt is észreveszem az utakon. Sokkal jobb a láthatóság is, így én is magabiztosabban vezetek, mert tudom, ha bármit észlelek az úton, jóval rövidebb idő alatt tudok reagálni és manőverezni, mint ezelőtt bármikor. Hihetetlen, hogy az autó izzó ennyit segíthet a magabiztosságomon vezetés közben, korábban ezt sosem gondoltam volna!

Karácsonyi fények az úton

Mióta az új izzókat használom, azt is észrevettem, hogy sokkal jobban figyelek az előttem vagy mellettem haladó autók izzóira is. Szeretem nézni a különböző izzókat, szeretem nézni, ahogyan az elhaladó autók lámpáinak fénye különleges füzérré fonódik össze az úton. Egyszerűen lenyűgöz a látvány, pedig csak autó izzókról van szó! Nagyon hálás vagyok a kis/nagyfiamnak, hogy bevezetett az izzók világának rejtelmeibe – azt hiszem, karácsonyra azzal fogom mindezt meghálálni neki, hogy beíratom egy vezetéstechnikai tanfolyamra és bármennyire is féltem, én leszek a legnagyobb szurkolója, ha valamikor is versenyző válik majd belőle, mint a nagyapjából.