Gyerekcipőkkel foglalkozom és igenis: imádok vitorlázni!

És ez még hagyján: a tervezőcsapat többi tagjára is átragasztottam a szenvedélyem. Amikor az emberek azt hallják, hogy totyogókat horgolok és gyerek szabadidő cipőket tervezek, mindig arra asszociálnak, hogy valami elvolt kis művészlélek vagyok, aki elvan a maga világában, egy helyes, törékeny lány, rengeteg ceruzával.

Hát, helyes vagyok és lány is vagyok, de törékeny helyett erős és izmos, köszönhetően annak, hogy kiskorom óta tanított édesapám vitorlázni.

Amikor persze először mondtam, hogy a lányok által kitalált csapatépítő helyszínek nem szimpatikusan, kíváncsian várták, hogy mivel fogok előrukkolni.

Aztán amikor az általam felsorolt csapatépítő helyszínek olyan elemeket tartalmaztak, mint vitorlázás a Balatonon, falmászás az ország legpöpecebb termében, fallabda, meg ilyesmik, egyedül az első verziót tudták elfogadni.

Nyilván, mivel egy kicsi alkotócsapat vagyunk, vitorlás versenyt nem fogunk rendezni csapatépítő címszó alatt, bár erre is van lehetőség a cég szervezésében. Egy nagyobb munkahely esetén, ahol sok a pasi, biztos csúcs választás ez is.

Egyébként nem csak vitorlás, hanem SUP csapatépítőt is szerveznek, ahol ügyességi és gyorsasági játékokban lehetőségük van versenyezni, meg gondolom jó nagyokat röhögni egymás borulásán. És ez még mindig nem minden: szerveznek sárkányhajózást, evezést és quad túrát is – utóbbit azoknak, akik inkább a szárazföldi csapépet preferálják.

Végül az élményvitorlázás mellett döntöttünk, és megnéztük külön a Vitorlás szolgáltatások menüpontot. Lehet bérelni kapitánnyal vagy anélkül a hajót, utóbbit természetesen a megfelelő papírok és tudás ellenében, de a lányoknak inkább a relax csomagot preferálták. Ez egy 6 órás időintervallumra szóló lehetőség, kapitánnyal, fürdéssel a Balatonban és persze frissítő italokkal. A vitorlások jól felszereltek, tévé, hangszóró és természetesen vízi játékok! Igazából behajózunk a Balaton közepére, és ott kezdődhet az ejtőzés, a pihenés, a játék.

A csajok aztán annyira elképesztően jól érezték magukat, hogy még ők is meglepődtek…  Valaki, azt hiszem, Kata, rögtön rá is cuppant a témára, miszerint lánybúcsút is szerveznek, és tuti, hogy ő itt akarja tartani majd a sajátját (célzás, célzás…).

Mindenesetre, a mesébe illő hangulatú hajókázás után többet sose kételkedett senki, ha én választottam csapatépítő helyszíneket…