Grillparti a hercegnőkkel

Az unokahúgom nemrég töltötte a hatot, imádja a Disney-meséket és bármit, aminek bármilyen módon köze van a hercegnőkhöz. A kedvencei Elza a Jégvarázs című animációs filmből, így nem is csoda, hogy a születésnapjára egy olyan kis cipőcskét kért, amin Elza látható. Van már ilyen táskája és pólója is, érthető, ha úgy szerette volna, hogy teljes legyen a szett.

A Disney-meséken túl a hatalmas bulikat is szereti, mivel nyári gyerek, és a család a kertvárosban él, magától értetődő volt, hogy egy kedves kis kerti partit szerveznek majd neki a hatodik születésnapjára, ahová elhívják az összes barátját. Az egész család imádja a grillezett ételeket, így az is magától értetődő volt, hogy ez nem egy egyszerű szendvicses-tortás buli lesz, hanem egy igazi grillparti.

A sógorom elképesztően büszke az új gázgrilljére. Eleinte ódzkodott tőle az egész család, de leginkább a nővérem, mivel mindig faszén fölött sütöttünk húst, zöldségeket vagy sajtot, és attól tartott, hogy a gázgrillen készített ételek ízéből hiányozni fog az a jellegzetes, kellemes füstös aroma, ami jellemzően a faszénen sütött ételekre.

Félelmeiket azonban végül sikerült legyőzni a gázgrillel járó rengeteg pozitívum nyomására. A PB gázpalackkal működő grillek beüzemelése jóval gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos faszénnel üzemelő társaiké: egyszerűen csak csatlakoztatni kell hozzá a palackot, és máris használható, nem kell szenvedni a begyújtásával, és várakozni sem kell, mint ahogy a szénnél meg kell várni, hogy valamennyire leégjen, máskülönben megég rajta a legtöbb étel. Tisztán tartani ugyanannyira egyszerű, mint beüzemelni, a használata után gyakorlatilag nem marad egyéb hulladék, nincs hamu, amit majd jól szétfújhat a szél. A működéséhez elengedhetetlen PB gázpalack beszerzése rendkívül egyszerű, rengeteg helyen házhoz is szállítanak. A linkelt gázpalackfutar.com weboldalon a töltött gázpalack megvásárlására, a továbbiakban pedig a gázpalack cseréjére is lehetőség van, ráadásul Budapesten és 20 kilométeres vonzási körzetében házhoz is szállítanak.

A sok pro végül legyőzte az egyetlen kontrát, és megvásárolták maguknak a gázgrillt. A tapasztalat az, hogy félelmük alaptalan volt, a gázgrillek úgy vannak felépítve, hogy az ételekről a sütés közben lecsepegő zsiradék és pác visszapárolog, így kellemes, füstös ízük lesz, viszont koksz nélkül.

Igen szigorú zsűri előtt is tesztelték az unokahúgom születésnapi partiján, hiszen tizenkét nagyon éhes, és többnyire válogatós hat-hétéves kisgyereket és azok szüleit látták vendégül. Mondanom sem kell, mindenki elégedett volt: a szülők a grilljükkel, a vendégek az ételekkel, az unokahúgom pedig az új Elzás cipőjével.