Cipősdoboz ajándék

Karácsony környékén mindig mindenkinek eszébe jut, hogy kellene valami jót cselekedni. Idén én is adományoztam a híres-neves cipősdoboz kampány keretein belül. Annak apropóján állítottam össze a csomagomat, hogy Idén karácsony előtt felújítottuk a konyhánkat és valami eszméletlen összeget költöttünk erre. Ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy a nála rosszabb sorsú, kevesebbet kereső emberek hogyan finanszírozhatnak ilyesmiket, mint mondjuk egy konyha felújítás vagy adott esetben egy karácsonyi ajándék.

A konyhánk miatt először arra gondoltam, hogy valami olyan szervezetet szeretnék igazán támogatni, ami olcsó konyhabútorok összeállításával foglalkozik, hogy olyan családok is hozzájuthassanak, akik nem tehetik meg, hogy nagyobb összeget invesztáljanak egy felújításba. Kerestem, kerestem, de nem találtam ilyet. Végül adományoztam egynek, amelyik az általános higiénia szabályait igyekszik megtanítani a mélyszegénységben élő fiataloknak, illetve ők fürdőszobákat korszerűsítenek, vagy nehezebb helyzetben egyáltalán kialakítanak egy-egy házban, ahol korábban nem volt lehetőség fürdésre. Számomra az ilyesmibe belegondolni is nehéz, mégis vannak, akiknek ilyen az életük.

A legújabb ötletem az, hogy magam rendelek olcsó konyhabútorokat, amelyeket oda adományozok rászoruló családoknak. Felvettem a kapcsolatot a vöröskereszttel, akik segítenek majd nekem olyan családot találni, akik valóban nagyon rászorulnak erre az adományra, így az asztalos ki tud majd menni a házukba felmérni a konyhát és a megfelelő méreteket. Aztán a család eldönti, milyen bútort szeretnének, én meg legyártatom ezzel a céggel.

A karácsony mégis csak a csodák ünnepe, de nem szabad elfeledkeznünk az ilyen helyzetben élőkről más időszakokban sem. Az újévi fogadalmam az volt, hogy minden hónapban segítek valakin valahogyan. Azt nem tehetem meg, hogy minden hónapban anyagiakkal segítek ki egy családot, de szóval, tettel, szeretettel mindig lehet segíteni. Egyes helyzetekben egy bátorító mosoly is elég lehet. Persze ennél én többet szeretnék. Önkéntesnek jelentkeztem a Máltai Szeretetszolgálathoz, ott biztosan megtalálom minden hónapban azt, amivel hasznos és jó dolgot tehetek az embereknek.