Belátásgátló növény és árnyékoló háló – avagy szórakozás a cipőboltban

Nagyon szeretem az ikreinket, de nem tudom, normális dolog-e az, amilyen sebességgel a lábuk növekszik. Lehet, hogy csak férfiként érzem így. De határozottan úgy tűnik, hogy az elmúlt egy-másfél évben sokkal több időt töltöttünk gyerekcipőboltokban, mint amennyi elviselhető lenne. A hosszas cipővásárlások alkalmával nekem természetesen csupán egy dolgom van: fizetni a végén. Ehhez azonban ugyanúgy végig kell várnom azt a sokszor kb. két órát (!), amit az asszony és a gyerekek cipők próbálgatásával töltenek. Én eközben a neten szoktam böngészgetni, főleg azóta, hogy eldöntöttük: felújítjuk a kertünket. Ez a projekt legalább ad némi feladatot a cipőboltban, rákereshetek ugyanis olyan dolgokra, mint a belátásgátló növény vagy az árnyékoló háló.

Az egyik ismerősöm azt ajánlotta, hogy ha a kertfelújítás során jó áron szeretnék ehhez szükséges termékeket vásárolni, próbáljam ki a gazdabolt.hu weboldalt, ami valóságos szakértő kert témában. A legutóbbi cipőboltos kaland során így ezen a weboldalon nézelődtem.

Ilyen remek eszközökkel csodás belátásgátló növény nevelhető

A gazdabolt.hu egy olyan weboldal, ahol főként különböző kertészkedéshez szükséges eszközöket (a locsolótól a metszőollóig bármi, amit el tudsz képzelni) és szereket (pl. különféle rovarirtók és tápszerek) vásárolhatunk. De kaphatunk náluk különböző vetőmagokat, illetve a kertészkedés művészetének elsajátításához szükséges szakkönyveket is.

A számunkra szükséges termékek megtalálásához az oldalon használhatjuk a szabadszavas keresőfelületet. Itt néhány betűt beírva már meg is tudjuk tekinteni, hogy mit javasol az oldal az adott keresőkifejezésre. A szabadszavas keresés mellett a weboldal bal felén megtekinthetjük a gazdabolt.hu termékkategóriáit is (pl. gép, kerti kiegészítő stb.), amelyek szintén segíthetnek a keresgélésben. Illetve a főoldalon ki tudjuk választani, hogy milyen kertkultúrához kapcsolódóan keresünk kertészkedéshez szükséges eszközöket (pl. dísznövény, szobanövény, pázsit stb.).

Ha már a poszt elején a gyerekekről beszéltem, engedjétek meg, hogy megemlítsem, a gazdabolt.hu weboldalon található egy “Kertészpalántáknak” nevű termékkategória is. Itt gyermekeknek való termékek (pl. gumicsizma, kesztyű, kisméretű szerszámok stb.) közül válogathatunk kis segítőtársainknak. És olyan könyveket is vásárolhatunk, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy a kertészkedést gyermekeink is megkedveljék.

Ha a vásárlás során netán valamiben elakadnánk, az oldal alsó részén részletes tájékoztatót olvashatunk arról, hogy hogyan is vásároljunk a gazdabolt.hu felületén. Ebben a tájékoztatóban a vásárlás és házhoz szállítás alapvető feltételei mellett olvashatunk például arról is, hogy miért éri meg felhasználói fiókot regisztrálni az oldalon. És találunk arra vonatkozó figyelmeztetést is, hogy nem mindenki vásárolhat növényvédő szereket.

A gazdabolt.hu szakmai tanácsadással is segít

A gazdabolt.hu nem csak kiváló minőségű és jó árú termékekkel segíti a kertészkedőket. Hanem abszolút profi szakmai tanácsadással is. A weboldal fejlécén található “Szaktanács” menüpontra kattintva megnézhetjük azt, hogy kik adnak tanácsot a weboldalon. Lehetőségünk van szemezgetni a korábbi tanácskérések és az ezekre adott válaszok anyagából. Továbbá a piros színű “Kérdést teszek fel” gombra kattintva magunk is megfogalmazhatjuk a kertészkedéssel kapcsolatos kérdéseinket.

Hasonlóan a termékekhez, a gazdabolt.hu a szakmai tanácsadások anyagát is úgy rendezi, hogy az valóban hasznos legyen azok számára, akiknek kérdései vannak. A korábbi tanácsokat különböző témákra bontva olvashatjuk el, így könnyen megtalálhatjuk azt a topikot, amire éppen kíváncsiak vagyunk. A weboldalon találunk tanácsokat például a gyep és a gyepápolás kérdéseivel kapcsolatban. Olvashatunk a kerti tavakkal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat. Választ kaphatunk zöldségtermesztéssel kapcsolatos kérdéseinkre. És még sorolhatnám.

A gazdabolt.hu összességében egy remek weboldal, amit a kezdő és a tapasztalt kertészeknek is jó lehet ismerni. És nem mellesleg a cipőboltban ücsörögve is kellemes szórakozást tud nyújtani.