Az új vállalkozásomnak kellett egy székhely

A férjemmel az esküvő után döntöttük el, hogy belevágunk a baba projektbe. Nem akartunk vele már sokáig várni, hiszen hova is várjunk vele. Szerencsére minden összejött időben és szinte minden úgy ment, mint a karikacsapás. Aztán, amikor a gyerek 2 éves lett, akkor már úgy gondoltam, hogy ideje lenne valamihez kezdeni, illetve kitalálni, hogy mit kezdjek az életemmel.

Mivel tudok kötni, így a barátnőm javaslatára elkezdtem kis gyerekcipőket, jobban mondva babacipőket kötni, készíteni. Annyira megtetszett, hogy gondoltam ezt kibővíthetném más cipőkkel is, sőt akár nyithatnék egy kicsi boltot, vagyis egy saját vállalkozást. A férjem is támogatott ebben és úgy éreztem, hogy ez az, ami igazán nekem való.

A saját üzlethez és vállalkozáshoz székhelyre is szükségem volt. Ebben is a barátnőm segített és ő ajánlotta a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt azzal, hogy ez a legjobb székhelyszolgáltatás Pest megye egész területén.

Ez remekül hangzott, de persze én mindig a saját szememnek hiszek, úgyhogy gondoltam, hogy én járok utána.

Ez a cég alapvetően két helyen szolgáltat Magyarországon. Egyik természetesen a főváros, a másik pedig egy, a fővároshoz közeli település, Újlengyel. Így tehát lehet választani, hogy valaki Budapestre vagy pedig Újlengyelbe szeretné bejegyeztetni a cégét. Mi az alapvető különbség? Míg Budapesten a vállalkozásoknak kell iparűzési adót fizetniük, addig Újlengyelben nem kell már jó hosszú ideje és a helyi önkormányzat ezen nem is szándékozik változtatni. Pontosan ezért választotta már jó néhány kisebb cég és multi is székhelyének ezt a kis települést. Egyébként Újlengyel roppant egyszerűen és könnyen megközelíthető az M5-ös autópályán, így bár nem a főváros, de mégis nagyon közel van a fővároshoz.

A kétféle szolgáltatás így tehát legfőképpen ebben különbözik, illetve természetesen az árban. Ha valaki a budapesti szolgáltatást rendeli meg, akkor 29.900 Ft-ot kell fizetnie, míg, aki az újlengyeli székhelyre szeretné bejegyeztetni a vállakozását, annak 39.900 Ft-ot kell kifizetnie a cégnek. Mind a két szolgáltatás 6 hónapos időtartamra szól, viszont csak 5 hónapot kell valójában kifizetni, mert 1 hónap ajándék.

De tulajdonképpen mit is takar, mit fed le maga a szolgáltatás? Vagyis mi van a csomagban?

A csomag tartalma, hogy kihelyezik a cégtáblát olyan helyre, amit közterületen is jól lehet látni, valamint rendszeresen ellenőrzik is, hogy esetleg nem sérült meg vagy valaki nem szedte-e le. Ez azért is fontos, mert a cégbíróság nagyon könnyen megbírságolhatja azt a vállalkozást, amelyik nem tesz eleget ennek a kötelezettségének. A szolgáltatás emellett tartalmazza, hogy átveszik a beérkező leveleket, melyeket azonnal elektronikusan archiválnak is, hogy minden meglegyen. A levél beérkezéséről 24 órán belül értesítik a céget, valamint elektronikusan meg is kapják. Tehát nem csak beszkennelik és archiválják, hanem 2 órán belül már el is lehet olvasni. Aki pedig kézhez szeretné kapni a levelet, annak minden hónap első hetében kipostázzák az addig összegyűlt összes postát.

A cég több mint 11 éves gyakorlattal rendelkezik abban is, hogy megfelelően és szakszerűen tudja fogadni a hatóságokat. Ez azért fontos, mert bármikor megjelenhet valamelyik hatóság és velük törvényszerűen kell foglalkozni.

Végezetül pedig a csomag tartalmaz egy tárgyalót is, amely Újlengyelben található. Ennek a használata mindenki számára biztosított havonta egyszer.

Számomra ez volt a legmegnyerőbb székhelyszolgáltatás Pest megye teljes területén, így nem volt kérdés, hogy mit válasszak. Azóta másoknak is ezt ajánlom.