Az alkoholizmus tünetei hamar meglátszanak

Vannak jól bejáratott helyek, ahol szinte biztosan lehet találkozni ismerős anyukákkal. Ilyen például a játszótér, a közért, bizonyos esetekben az orvosi rendelő, és a gyerekcipőbolt is ezek közé tartozik. A gyerkőcök úgy nőnek, mintha húznák őket, ezért viszonylag gyakran kell felkeresni ezt az üzletet, és hát minden ilyen alkalom remek lehetőség egy kis csevejre. Kivel i történt, hogy vannak a gyerkőcök egyébként, hogy mennek otthon a dolgok, és hasonlók. Tudom, ez elég semmilyennek vagy kicsinyesnek hangzik, de könyörgöm, anyukák vagyunk, akiknek el kell foglalniuk magukat! Én például ebben a cipőboltban szeretek nagyon találkozni másokkal, mert általában vidám a hangulat, és nem kell folyamatosan arra ügyelni, hogy a kölykök elkószálnak. Hát, azért mondjuk néha szomorú híreket is lehet hallani, mint például amit nemrég az egyik anyuka, Linda mesélt, konkrétan azt, hogy a férjén az alkoholizmus tünetei kezdenek mutatkozni, nagyon megsajnáltam emiatt, és eldöntöttem, hogy a segítségére leszek a nehéz időben.

Ezzel a Linda nevezetű anyukával elég gyakran összefutok itt-ott, így akár kedves ismerősnek is mondhatnám. Neki is hasonló korú a kisfia, így mindig van közös témánk. De amikor mondta, hogy ez a problémája, az nagyon szíven ütött. Mondtam is neki, hogy a cipőbolt után üljünk le egy kávé mellé, és beszéljük meg. Ez jól esett neki, hiszen mindig jó érzés, ha törődnek velünk. Így is lett, elmentünk egy kávézóba, elvitelre vettünk kettőt, majd irány a játszótér. Amíg a kölykök játszottak, addig elmesélte, hogy mi a helyzet. A férje elképesztően jól keres, de cserébe alig látja. Valami üzleti dolgot csinál, nem értettem egész pontosan, de elképesztően sokat dolgozik, egy hónapban talán ha ötször látják egymást. Viszont egy ideje feltűnt Lindának, hogy hallgatag lett, elvonul, és a palack borok is elkezdtek eltünedezni. Ráadásul olyan is volt nem egyszer, hogy alkoholszagúan jött haza, és ott folytatta, ahol abbahagyta. Nagyon aggasztó, hogy egy ennyire fiatal és életerős emberen az alkoholizmus tünetei mutatkoznak, de a munkája egyszerűen felőrli. Nagyon megsajnáltam, és eldöntöttem, hogy segítek neki!

Kutattam a megfelelő ellenszer vagy kezelés után, de nem sok sikerrel jártam. Az összes eljárás hosszadalmas és kimerítő, biztosan nem lenne képes végigcsinálni. Viszont amikor megtaláltam a Felépülők oldalát, na akkor nagyon felvidultam, mert tudtam, hogy erre van itt szükség! Egy alkoholistákat kezelő magánközpontban folyik a terápia, valahol vidéken, messze a zajos városoktól, és mindössze egyetlen hónap alatt képesek lehozni a szerről a hozzájuk fordulókat. Igaz, hogy nem gy olcsó mulatság, de a hallottak alapján nekik pont, hogy nem jelentene akkora megterhelést. És ha valóban ennyire hatásos, mint állítják, akkor tényleg érdemes még így, az elején elcsípni a dolgot! A hozzájuk betérő alkoholisták közel háromnegyede felépül, úgyhogy elég szép esély mutatkozik a sikerre! El is küldtem ennek a nagyszerű cégnek a weboldalát Lindának, hogy nézze meg ő is, beszélje meg a férjével, és meglátják, hogy belevágnak-e. Nagyon nem lenne jó, ha így, kisgyerekkel gyűrnék maguk alá a férfit az alkoholizmus tünetei, mert ha elveszíti a munkáját és belesüpped a mocsárba, akkor abból már szinte sosincs kiút. Szurkolok nekik, de én egyelőre ennyit tehettem, a többit már nekik kell megszervezni, elintézni.