A mesés laptop

Van egy tündéri unokahúgom. Már természetesen nagylány, de nem is olyan régen még aprócska volt. Kedvenc meséje a Bogyó és Babóca volt évekig. Igazi rajongóhoz mérten, volt matricája, plüssfigurája sőt, még egy pár picike kis cipellője is, amin az említett figurák szerepeltek. Ha lehetett volna, alváshoz is felvette volna azt a színes kis lábbelit.

Nem nagy tévé nézős a család, így nem sok csatornájuk volt, ezért a kishölgy laptopon nézte a Bogyó és Babócát. Ez pedig igen kellemetlen helyzeteket teremtett. Előfordult, hogy anyukája laptopon dolgozott és valahogy mindig akkor jött el az ideje a mesének. Nem számított, hogy reggel vagy este, ha anya a gépnél volt, neki is pont akkor lett volna rá szüksége.

Egy idő után, amikor egyszer nagyon elszabadult a mese maraton, a szülei úgy döntöttek, hogy megkönnyítik a saját és a kislányuk életét és vesznek neki egy eszközt, amin nézheti a meséjét, akkor, amikor csak akarja. Ez az eszköz pedig egy használt laptop lett.

Több üzletet és honlapot is megnéztek, míg végül megtalálták a megfelelőt. Habár csak mesenézésre szerettek volna venni egy laptopot, mégsem akartak pénzt kiadni egy olyan gépre, ami lassú, alapvetően rossz, és ki tudja, mikor megy tönkre. Elvégre senki nem szereti a rossz vásárokat. Emellett szempont volt az is, hogy ha már vesznek a gyereknek egy gépet, jó lenne, ha sokáig tartana és esetleg később tudná használni, amikor már iskolás lesz. Hiszen mindenféle hasznos játékos, tanulós és fejlesztő programok léteznek ma már.

Ugyan találtak egy jónak tűnő, ám de bizonytalan gépet máshol, de rátaláltak a pcmentorra, és egyből mellettük tették le a voksukat. Biztosak voltak benne, hogyha onnan veszik meg a használt laptopot, nem kell majd néhány nap vagy hét múlva visszavinniük, azzal, hogy lefagy, nem működik, nem kapcsol be. Ennek oka, hogy minden használt laptopot bevizsgálnak, kitisztítanak, garanciát is adnak rá és használatra készen adják át, feltelepített operációs rendszerrel és felhasználói programokkal. Mindezt ráadásul ingyen teszik, ami anyagilag is nagyon előnyös, hiszen ezek a tételek külön-külön igencsak megdobnák a költségeket. Másrészt pedig a vevőnek semmi teendője nincs a géppel. Vagyis minden profi és nincs mitől tartani.

Szempont volt még, ami miatt egy használt laptop vásárlása mellett döntöttek, hogy az unokahúgom egy nagyon színes, nagyon mintás, nagyon mesés külsejű „mesenézőt” szeretett volna, így pedig kiélhette kreativitását, mert megengedték neki, hogy szabadon matricázgassa és díszítgesse kedve szerint a saját kis laptopját.

A használt laptopokat személyesen lehet megtekinteni az üzleteik egyikében, mivel a kínálatuk folyamatosan változik, így nem kerülnek fel a honlapra. Ez egy külön művelet volt, mire sikerült kiválasztani a gépet, mert természetesen a tulajdonosé volt a végső döntés.

A gép szépen fel lett díszítve, igazán kislányos és egyedi darab lett belőle, sok-sok matricával. De ami még ennél is, sőt mindennél fontosabb: töretlenül tűrte az újabb és újabb Bogyó és Babóca epizódokat (természetesen a mesenézési szabályok betartásával) és ezután már anyuka is nyugodtan tudott dolgozni.