A kellemes és rossz emlékek egyaránt meghatározóak

Falun nőttem fel, ráadásul szegényes körülmények között. Emlékszem, a legközelebbi város akkor olyan hosszú autóútra volt, hogy, ha reggel korán keltünk, akkor a délelőttünk ráment az odautazásra. Ma már gyorsforgalmi, négysávos út vezet ehhez a bizonyos városhoz, és teljesen más a hangulata “felugrani” oda, mint régen volt, de akkor a szombatunk, a szüleimmel, egy hónapban arra ment rá, hogy elmentünk “nagybevásárolni”.

A belvárosban ritkán vettünk ruhát, de a külvárosban sok diszkont- és raktáráruház volt. Valamiért én mind közül a kedvenc cipőboltunkat szerettem a legjobban. Talán azért, mert volt a gyerekcipő soron egy tévé is, ami elé leülve mindig lehetett valami mesét nézni éppen. De olyan jó dolog volt új cipőt is venni! Akkor még izgalmas volt a megszokása az érzésnek, pár napig, hogy valami új van a lábamon. És ritkább is volt az ilyen esemény, mint most. A cipővásárlás tehát nagy eseménynek számított ténylegesen.

A legsötétebb időszakokként viszont azokra emlékszem, amikor elromlott a fűtés, eldugult valami nálunk, annyira, hogy szakember kellett, vagy csőtörés volt a falban. Ilyenkor szörnyű volt az az időszak, amíg el nem hárult valahogy a probléma. Szerencsére, felnőtt koromra ez is megváltozott. Már Budapesten élek, és amikor bármi ilyen problémánk volt mostanság, a Vízszerelés net oldal szakembereit riasztottuk, és csak néhány órát kellett várnunk általában, aztán még aznap orvosolták a bajunkat. Nagyon jó, hogy már itt tart ez a szolgáltatás is. Már a neten is tehetek bejelentést, vagy sms-ben, valahogy tényleg felgyorsult a világ, ezt pedig ők is lekövették. Tisztában vannak vele, hogy akad, aki egyszerűen nem tud várni. Nem engedi meg az időbeosztása, például. Ezért a munka is nagyon szakszerűvé, pontossá és késlekedést nem tűrővé vált a szakik részéről. Na és persze bírják is a tempót, ezt tanúsíthatom.

Akár ténylegesen egy órán belül is tudnak javítani, cserélni, vagy valamiféle tisztítást és egyebeket végezni, akár csőtörésünk, dugulásunk, netán egyéb problémánk adódik. Vízszereléshez, csatornázáshoz, fűtésszereléshez egyaránt értenek, noha maguk írják le, hogy ezeken belül is több területet kell megkülönböztetni, melyek másféle szakértelmet igényelnek. További információkért keressétek így: www.vizszereles.net.

Hat fő pontban foglalják össze, mivel kereshetjük őket, de mint mondtam, azokon belül is sokféle feladat adódhat, melyekről jócskán olvashatunk náluk. Ez utóbbi azért hasznos mert megértjük, mennyire sok minden mehet tönkre ilyen téren a háztartásunkban, és mekkora veszélyt jelent, ha nincs kit riasztanunk, vagy tologatjuk az egészet, mert úgy érezzük, még tűrhető a probléma jelenléte. És ennyiféle dologhoz (egy átlagos háztartás is már jóval jobban felszerelt ugye, mint amilyen a miénk volt gyerekkoromban) széles körű, és régóta épülő szakértelem szükségeltetik, ami náluk megvan. Hiánytalanul.

A Vízszerelés netes hazája számomra az imént nevezett weboldal. Mint mondtam, sms-ben is lehet visszahívást kérni például, és mindenre vállalnak garanciát. A szüleim hobbikertjében is ők szerelték a kerti csapot – pontosabban ott telepítettek is sok mindent, úgyhogy mondhatom, nem csak a javításokban tüsténkednek. A barátom, aki pedig anno javasolta a szolgáltatásukat, az egész épülő házát rájuk bízta ilyen szempontból. Teljes vízvezeték-kiépítés, vagy csere, csőtöréses problémamegoldás, háztartási csaptelepek, valamint kerti csapok, lefolyók, csatornák bekötése, WC, bojler gázkazán – amiket nem szabad bármilyen kontárra rábízni, hisz az otthonunkról van szó! Nem véletlenül említettem a garanciát és a szakértelmet. Olvassuk el a vízszerelés netes, közérthető tudástárának számító oldalon, hogy mennyi probléma okozója lehet a szakszerűtlen munkavégzés ezen dolgok esetében, és ha gondunk van, tegyünk bejelentést akár ott helyben, a böngészőablakban. Felsorolásszerűen leírják, hogy mi miből következik, ha baj van. Rögvest igazat fognak adni nekem azok is, akik kétkednének, ha maguk is utánaolvasnak a vizszereles.net-en mindennek. Nagy ritkán biztos akad köztetek, aki valóban ért hozzá, és kisebb galibákat el tud hárítani egyedül, de komolyabb munkáknál keressük fel tehát őket!